ממונה בטיחות בעבודה: מה תחומי אחריותו ?
ממונה בטיחות בעבודה הוא תפקיד חשוב ובעל אחריות רבה. במסגרת תפקידו הוא האחראי על שמירת בטיחות העובדים בארגון.
ממונה בטיחות בעסק הוא בעל תחומי אחריות מגוונים ובמסגרת תפקידו לבדוק ולמצוא מפגעים וליקויים במקום ולהודיע עליהם לגורמי ההנהלה המתאימים בארגון.
סוגיה זו חשובה כדי לשמור על בטיחות העובדים ובמסגרת תחומי אחריותו של ממונה בטיחות בעבודה.
זו אחריות רבה של ממונה הבטיחות כדי להבטיח את שלומם ובטיחותם של העובדים במקום העבודה, המגיעים אליו מדי יום.
תחומי אחריות נוספים:
בנוסף, תחומי האחריות של ממונה בטיחות במקום העבודה מיוחסים לבדיקת אכיפת נהלים במקום העבודה, שאכן הנהלים מיושמים בצורה נכונה, ולהודיע על ליקויים, אם ישנם, למנהלים בארגון.
ממונה בטיחות נדרש, במסגרת תחומי אחריותו, לוודא שהארגון מיישם את נהלי הבטיחות הנדרשים במקום העבודה כדי לשמור על בטיחותם ושלומם של העובדים. כמו כן, עליו לוודא שאכן ההנהלה עושה את כל מה שהיא יכולה כדי להקטין סיכונים למפגעים במקום העבודה.
סוגיה זו חשובה כדי לאכוף את הנהלים הבטיחותיים הנדרשים לפי החוק.
ממונה הבטיחות, במסגרת תחומי האחריות שלו, נדרש לוודא שאכן ההנהלה פועלת באופן חוקי ולפי נהלי הבטיחות הנדרשים מהארגון, לפי החוק הישראלי.
כיצד הוא תורם לארגון ?
ממונה בטיחות בעבודה תורם לארגון בכך שהוא מהווה גורם המסביר ומדריך את העובדים ואת ההנהלה לאכיפה נכונה של נהלי בטיחות במקום העבודה.
ממונה בטיחות בעבודה מהווה גורם עזר חשוב אשר בונה ומעביר הדרכות תקופתיות לעובדים ולהנהלה, ומדריך אותם אודות הנהלים הבטיחותיים הנדרשים ממקום העבודה. זאת על מנת לשמור על בטיחותם וגופם של העובדים, המגיעים למקום העבודה מדי יום.
ממונה בטיחות במקום העבודה תורם לארגון בכך שהוא מארגן הדרכות מסודרות לעובדים אודות נהלי בטיחות למיניהם, על מנת שהעובדים יכירו את הנהלים המתאימים לבטיחותם במקום העבודה.
ממונה הבטיחות הוא הגורם שעוקב אחר יישום הנהלים הבטיחותיים הנדרשים לפי החוק, במקום העבודה, ושאכן מקום העבודה מפקח ומתקן את הליקויים ואת הבעיות הבטיחותיות, אם ישנם, במסגרת הארגון או במקום העבודה הרלוונטי.
ממונה בטיחות יכול לתרום רבות לארגון בכך שהוא הגורם הממונה על שמירת אכיפת הנהלים הבטיחותיים וקיומם בארגון או במפעל. כמו כן נדרש ממנו לבדוק האם יש ליקויים במקום העבודה, מה דרגות חומרתם, ואם ישנם כאלה, אז להודיע עליהם ברמת דחיפות מרבית, לגורמים המנהלתיים המתאימים. לאחר מכן, ממונה הבטיחות נדרש לוודא שאכן ההנהלה פועלת להקטנת סיכונים למיניהם ושאכן ההנהלה מטפלת בליקויים מגוונים המתרחשים במקום העבודה. סוגיה זו חשובה כדי לשמור על תקפותם של נהלי הבטיחות במקום העבודה באופן ההולם, כנדרש לפי החוק. לפיכך ממונה הבטיחות, במקום העבודה, הוא גם הגורם הבודק, שאכן גורמי ההנהלה עובדים ופועלים לפי החוק, ליישום בפועל של נהלים בטיחותיים במקום העבודה ולשמירת בטיחותם של העובדים.
חוק ארגון הפיקוח על העבודה התש"ד סעיף 25, קובע כי כל ארגון\מפעל
מעל 50 עובדים חייב למנות ממונה בטיחות בעבודה.
ממונה בטיחות בעבודה אצלכם במפעל כנגד חשבונית – ללא יחסי עובד מעביר
ממונה בטיחות
ממונה בטיחות הוסמך לכך על ידי משרד העבודה ובית העסק ותפקידו הוא לייעץ להנהלה בכל נושא הבטיחות במקום העסק. העברת הדרכות שוטפות ועוד
ממונה בטיחות דרושים
ממונה בטיחות דרושים מכל הארץ – חברת נתיב בטוח מגייסת לתפקיד ממונה בטיחות מוסמכים ומנוסים בעלי ותק של שנתיים לפחות מכל רחבי הארץ.